Полагане на унипаваж и тротоарни плочки

Отдавна са отминали дните, когато в някои области на естествен камък е съществувал само един наличен строителен материал. Днес има много по-евтини и функционални алтернативи не само в строителството, но и в дизайна и изграждането на пейзажа. Въпреки това, появата на естествен камък далеч задминава интересните изкуствени материали, така че днес изборът на павета от естествен камък вместо други материали стават не толкова рационално предпочитан като естетика.

За най-дори цени за полагане и редене на настилки от Унипаваж и тротоарни плочки се обадете на тел.: 0876 34 50 94

Естественият камък за пътна настилки

унипаваж

Предлага няколко начина за използване в градината, които са разделени на функционална и естетическа. На първо време се отрежда функционалността, която се пресъздава в множество частни дворове, обществени градини, писти и много други. Стъпка по стъпка, това може да е част от вашата представа за красива визия. Естетиката произхожда от много по-голямо значение при създаването на скални градини. По-малко камъкът се използва като скулптура, въпреки че методът на прилагане, води своето начало от запада, а всичко някога тръгва от Япония и японските градини. Днес те доста са пречупили европейската култура и са чудесна алтернатива за пътни настилки от естествени камъни.

Като цяло, естествен камък, не може да се конкурира по цени на циментови плочки (с изключение на някои видове седиментни скали). Той далеч превъзхожда с външния си вид. Друга алтернатива на естествен камък е т. нар. клинкер. Той е скъп вариант.

От гледна точка за подобряването на ландшафта, има три групи от естествен камък вулканични скали, седиментни и метаморфни, с междинни свойства. В зависимост от вида на камъните се различават по структура и тонус. Вулканични скали от гранит, диабаз, габро, базалт. Те се характеризират с изключителна здравина и издръжливост и затова са характерни и без особена промяна във външния вид, те са приятни и имат срок на експлоатация около сто години. Поради своята структура, тези камъни загряват бързо и се охлаждат за дълго време, заедно с почвата. Защото магмените скали са създадени и се използват масово и за павета и плочи с различни размери с полирани или грапави повърхности. Това ги прави идеални за създаване на унипаваж.

За изработката на естествен унипаваж от камък за пътни настилки

Често се използват под формата на накъсани и с дебелина поне 4 см. Тези унипаважи са наслоени в структура, в която има множество пори. Някои от тях са в състояние да абсорбират влага, която се разширява, когато замръзва и разгражда материала вътре. Поради това, те са краткотрайни. Такива могат да увеличават своята устойчивост на износване и защита от ултравиолетови лъчи. Седиментни скали могат да се отдават на "топло", защото тяхната свободна структура им осигурява сравнително добри топлоизолационни качества. В допълнение, тези камъни са добре защитени от влага, корените им са проникнали и по този начин растенията между плочите варовик ще бъдат много по-удобно настанени. Варовикът е естествен източник на калций, има леко алкална реакция и е незаменим за някои видове подова настилка.

настилка унипаваж

Естественият камък за пътни настилки използван от метаморфни скали включват мрамор и кварц. Те са се образували в резултат на смесване в дълбините на магмените пластове земя и седиментни скали, както и свързаните с това промени в температурата и налягането. Техните физически свойства позволяват да се обмисли въвеждането на междинни интересни модели.

Естествените унипаважи от камък са изработени в голямо разнообразие от цветове, форми и размери. Такива могат да бъдат монтирани и под вида на мозайка. Последните често са употребявани за красиви градини, където се цели постигане на естествен стил.

Подпорни стени - това е вторият най-популярен начин за обществено ползване на камъка За създаване на декоративна стена, зидария от варовик или пясъчник, която може лесно да се сгъва. При изграждането на подобна конструкция се изисква набор от умения и професионални инженерни и строителни работи.

Естествено монтираните и положени унипаважи имат водеща цел да създадат безупречната визия, да гарантират качество, комфорт и дълготрайност. За тяхното израждане и моделиране съдейства нашата фирма.